PARK HOUTRIBHOOGTE

PROJECTOMSCHRIJVING

WONINGTYPEN

PARK INFORMATIE

ACTUEEL NIEUWS

INTERESSE EN CONTACT

LELYSTAD

Woonomgeving
Lelystad is een sportieve stad. Golfclubs, tennisclubs, voetbalverenigingen, een roeivereniging en twee actieve watersportverenigingen. Golfclub Flevoland is gevestigd tegenover de Flevo Marina. Het golfcomplex bestaat uit een 18-holes wedstrijdbaan, een korte 9 holes baan, een driving range, putting- en pitching greens, een oefenbunker en een sfeervol clubhuis. In het clubhuis worden regelmatig evenementen georganiseerd. Zo is er een gezellige bridgeclub, zijn er proeverijen en is het een prachtige locatie voor lunch of diner.

Bijna de helft van de stad bestaat uit bos en natuur. Lelystad geniet internationale bekendheid met de Oostvaardersplassen, een natuurreservaat dat bestaat uit een ongerept moerasgebied met uitgestrekte plassen en woeste graslanden. Het is de thuishaven van talloze vogels, waaronder de zeearend, kiekendief, buizerd en duizenden aalscholvers. Maar ook imposante grazers zoals heckrunderen, konikpaarden en edelherten. In de Oostvaardersplassen kan de natuur onbelemmerd haar gang gaan.

Vanaf Lelystad Airport is het mogelijk om zowel privé als zakelijk te vliegen. Met een kustlijn van zeventien kilometer , vijf jachthavens en meer dan drieduizend ligplaatsen voor zeil- en motorjachten is Lelystad ook een echte watersportstad.

De Houtribhaven heeft een actieve watersportvereniging die garant staat voor zeilwedstrijden, evenementen en een woensdagavond cup. De sfeervolle Beachclub is gelegen aan het standje naast de Flevo Marina. Met de fiets bereikt u het strandje in slechts tien minuten. Voor ‘’gezellig dineren op loopafstand’’ kunt u terecht bij Brasserie De Houtribhaven en Bistro Jan Goos in de Deko Marina.

Ontdek Batavia
Batavia ligt aan het Markermeer in Lelystad. In dit bijzondere gebied komen cultuur, historie, vrijetijdsbeleving en winkelen aan de kust van Lelystad samen.

Bataviawerf
De geschiedenis van de Gouden Eeuw wordt tot leven gebracht op de Bataviawerf.  Wandelen over de dekken van VOC schip de Batavia op de Bataviawerf. Of aanschouw met eigen ogen de reconstructie van admiraliteitsschip De Zeven Provinciën en ervaar het leven aan boord van een handelsschip.

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Lelystad
Maak kennis met de spannende wereld van de scheeps- en onderwaterarcheologie en neem een kijkje in het Nationaal Scheepsarcheologisch Depot met tienduizenden vondsten.

Nieuw Land
Nieuw Land vertelt het verhaal van de grootste polder ter wereld: Flevoland!
Ervaar de Prehistorische Swifterbantcultuur, kijk hoe ruig het leven op de Zuiderzee was en hoe het water plaats maakte voor land met het wereldbekende Zuiderzeeproject. Nieuw Land, waar Flevoland begint!

Naupar – Nautische Partners
Monster aan op een stijlvol traditioneel zeilschip in Bataviahaven. Van tjalken tot sportieve klippers, luxe windjammers, een spiegelretourschip én de enige viermaster in Nederland. De vloot van Naupar is met 101 traditionele zeilschepen de grootste van Nederland.

Batavia Stad Fashion Outlet
Eenmaal binnen de poorten van Batavia Stad, waant u zich in een waar fashion mekka met sfeervol ingerichte straatjes en winkels. Meer dan 100 winkels en 250 grote modemerken geven standaard 30 – 70% korting op hun collecties. Batavia Stad is 7 dagen per week geopend van 10.00 – 18.00 uur.

De noordelijke Randstad
De noordelijke Randstad kan zich verheugen in een grote populariteit als woongebied.
Niet verwonderlijk: steeds meer mensen weten de ruimte, rust en natuur van de IJsselmeerpolders te waarderen, terwijl toch de Randstad met al zijn faciliteiten vlakbij is.

Goede voorzieningen
Lelystad (ca.70.000 inwoners) heeft zich daarmee ontwikkeld tot een echt regionaal centrum. Het kent uitstekende voorzieningen zoals een ziekenhuis, een rechtbank, scholen, theaters, hotels en een ruim aanbod aan winkels. Voor wie dit niet genoeg is, is Amsterdam nooit ver, met goede trein- en wegverbindingen.

 Lelystad Bataviastad


Een stad met geschiedenis


De Batavia


Lelystad jachthaven


De Flevopolder


Lelystad golfbaan


Vissersplaats