PARK HOUTRIBHOOGTE

PROJECTOMSCHRIJVING

WONINGTYPEN

PARK INFORMATIE

ACTUEEL NIEUWS

INTERESSE EN CONTACT

LELYSTAD

Park Houtribhoogte in Lelystad

Een bijzonder project, in meerdere opzichten.
Park Houtribhoogte is gelegen in een duingebied aan het IJsselmeer tussen golfbaan en jachthaven en bij uitstek dé plek voor mensen die houden van vrijheid, ruimte en natuur.

De ligging van iedere woning staat garant voor een weids uitzicht en -in sommige gevallen- zelfs prachtige vergezichten over de haven. Wonen in Park Houtribhoogte betekent zorgeloos genieten van een gezamenlijk natuurgebied.

De verschillende woningtypen bieden volop mogelijkheden voor iedere gezinssamenstelling. Voor de allerkleinsten is er een ‘natuurlijk spelen’ speeltuin.

Park Houtribhoogte, een uniek gebied
Het gebied Houtribhoogte wordt gevormd door een omdijkte driehoek van circa 24 ha, direct gelegen aan het IJsselmeer tussen jachthaven en golfbaan, maar toch vlak bij het stadscentrum. Na de drooglegging van Flevoland is in het gebied zand gestort, doch is het verder niet in gebruik genomen. In dit maagdelijk gebied heeft zich spontaan een natuurgebied ontwikkeld, dat door de aanwezigheid van zandgrond en hoogteverschillen een uniek karakter heeft.

Bijzondere opzet van het Park
Buiten dat de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk wordt gerespecteerd, kenmerkt de opzet van het plan zich door een bijzondere eigenschap: het gehele gebied wordt gezamenlijk eigendom van de bewoners. De huizen kennen geen afgescheiden tuinen, waardoor een parkachtige omgeving ontstaat, waarmee het gehele gebied de tuin van de bewoners vormt.

Toegankelijkheid van het Park
Het gehele plangebied met uitzondering van de openbare wegen, wordt eigendom van de gezamenlijke bewoners. Dit betekent niet dat het is afgesloten: de onbebouwde natuurgebieden aan de buitenkant van het project blijven (beperkt) toegankelijk voor het publiek.

De grond onder elke woning wordt eigendom van de bewoner. Daarnaast is er bij elke woning een gebied waarvan de bewoner het exclusief gebruik heeft, wat zorgt dat de bewoners de nodige privacy hebben. Deze gebieden zijn natuurlijk niet toegankelijk voor het publiek.


Starterswoningen Houtrib Hoogte
vogelvlucht_groot
plattegrond_groot